De Whisky Week op vrijdag (4 mei 2018)

De Whisky Week op vrijdag (4 mei 2018)

Na een drukke week, probeer ik je in een paar minuten bij te praten over het laatste whiskynieuws, geruchten. En by the way: Gelukkige Star Wars Day voor de nerdy whisky geeks!

Nieuws

Interessante persberichten en ander nieuws uit de whiskywereld van de voorbije week.

Douglas Laing Big Peat Feis Ile 2018

Het hoofdkwartier van Douglas Laing heeft dezer dagen veel weg van een drukke bijenkorf. Big Peat keert terug naar zijn heimat om Feis Ile te vieren en neemt zijn jaarlijkse limited edition mee. De fans vinden dit jaar een stickervel in de koker en mogen zich als tweejarige peuters uitleven op de koker en de fles. Hun missie: zo origineel mogelijk uit de hoek komen en hun kunstwerk delen op social media met de hashtag #MyBigPeat.

Douglas Laing Big Peat Feis Ile 2018

Source: Douglas Laing press release

Tamdhu Dalbeallie Dram

Speyside distillery Tamdhu - die morgen een Whisky Wire tweet tasting organiseert - stelde deze week hun Spirit of Speyside festivalwhisky voor: Dalbeallie Dram. Het is een cask strength single malt en rijpte uitsluitend op oloroso sherryvaten. Enkel beschikbaar in de distillery tijdens het festival. (Maar ik heb een voorgevoel dat de #TamdhuWhisky gelukzakken ook een proevertje krijgen morgen).

Tamdhu Dalbeallie Dram

Source: Tamdhu Distillery Latest News

Glenfarclas showt een fles uit de jaren 20.

Speyside distillery Glenfarclas heeft de hand kunnen leggen op een ongeopende Glenfarclas-Glenlivet Pure Malt whisky uit de jaren 20 van de vorige eeuw. De fles zal in de stokerije geshowd worden tijdens het Spirit of Speysidefestival.

Glenfarclas displays a 1920's bottle

Source: Instagram Glenfarclas

The Singleton Malt Master's Selection

The Singleton of Dufftown distillery introduceert een nieuwe No Age Statement single malt. Malt Master's Selection is een zoetere interpretatie van The Singleton of Dufftown 12YO en introduceert een nieuwe verpakking. De nieuwe layout is een zachte evolutie van het vertrouwde design. Aan een zacht prijsje van £30 kan dit een leuke instapwhisky worden.

The Singleton Malt Master's Selection

Source: Scotchwhisky.com

Geruchten

Spannend gefluister dat we opvingen tussen de graanhalmen. Waar of niet...

Aberfeldy 16YO Madeira finish

Aberfeldy (Bacardi) werkt aan een limited edition single malt gefinished in Madeiravaten. De nieuwe whisky zal 16 jaar oud zijn en gebotteld met een alcoholpercentage van 40%, wat ze bij Bacardi al eens eufemistisch Aberfeldy-sterkte noemen. Aangezien dit een label voor een literfles is, ga ik ervan uit dat dit een travel retailexpressie wordt.

Aberfeldy 16YO Madeira finish


Source: Colas Online Public Registry


Documenten uit het TTB Public Registry (Alcohol and Tobacco Tax & Trade Bureau) zijn een vrij betrouwbare bron voor toekomstige nieuwe whisky releases. Al komen niet alle inzendingen uiteindelijk op de markt. De kans bestaat altijd dat een merk beslist om een whisky niet te lanceren, zelfs al werd het label goedgekeurd. Tot de distilleerderij een persbericht de wereld instuurt, beschouwen we dit dus als een gerucht...

Reacties