De whiskyweek op vrijdag (31 augustus 2018)

De whiskyweek op vrijdag (31 augustus 2018)


Na een drukke week, probeer ik je in een paar minuten bij te praten over het laatste whiskynieuws, geruchten.

Nieuws

Interessante persberichten en ander nieuws uit de whiskywereld van de voorbije week.

50 jaar Gordon & Macphail's Connoisseurs Choice

Een van Schotlands meest gerupteerde onafhankelijke bottelaars, Gordon & Macphail, viert dit jaar de 50ste verjaardag van zijn merk Connoisseurs Choice.

Gordon & Macphail Connoisseurs Choice


Bron: Gordon & Macphail

En de nieuwe distilleerderij in Glasgow wordt...

Douglas Laing & Co kondigde deze week de naam van hun nieuwe distilleerderij in Glasgow aan: Clutha Ditillery. 'Clutha' betekent Clyde in het Gaelic en verwijst naar haar locatie aan de oever van de gelijknamige rivier in het hart van de stad.

Douglas Laing Clutha Distillery.


Bron: Douglas Laing

Douglas Laing Private Stock

Douglas Laing & Co. kondigde daarnaast een nieuwe reeks whisky's aan: Private Stock - een gloednieuwe online-only reeks - als onderdeel van hun 70ste verjaardag. De Private Stock opent voor de allereerste keer de deuren naar een stukje van de privécollectie van het bedrijf. De eerste release wordt een Ledaig 21YO single cask.

Douglas Laing Private Stock


Bron: Douglas Laing

Fistful of Bourbon (en Dollars)

William Grant & Sons - Glenfiddich en The Balvenie - introduceert een blend van vijf straight bourbons geblend door Brian Kinsman. De blend zou bestaan uit vijf afgebakende smaakgroepen - zoet, groen, floraal, zachte specerijen en toetsen van nootmuskaat, toffee, kaneel en zoethout.

Fistfullof Bourbon


Bron: William Grant & Sons



Geruchten

Spannend gefluister dat we opvingen tussen de graanhalmen. Waar of niet...

Een muzikaal trio van SMWS whisky's van hetzelfde moedervat

The Scotch Malt Whisky Society plant een release van drie whisky's van hetzelfde moedervat. Alledrie de whisky's zijn 22 Jaar oud maar hebben wel een verschillend alcoholpercentage. Ik vermoed dat de whisky's een finish in verschillende vaten kregen. 


A trio of SMWS whiskies from the same mother cask

A trio of SMWS whiskies from the same mother cask

A trio of SMWS whiskies from the same mother cask


Documenten uit het TTB Public Registry (Alcohol and Tobacco Tax & Trade Bureau) zijn een vrij betrouwbare bron voor toekomstige nieuwe whisky releases. Al komen niet alle inzendingen uiteindelijk op de markt. De kans bestaat altijd dat een merk beslist om een whisky niet te lanceren, zelfs al werd het label goedgekeurd. Tot de distilleerderij een persbericht de wereld instuurt, beschouwen we dit dus als een gerucht...

Bron: Colas Public Registry

Interessant lees- en kijkvoer


That's it for this week, folks!

Reacties