Octomore 11.1

Octomore 11.1
Foto: The Whisky Exchange


De beroemde zwarte flessen van Bruichladdich hebben weinig introductie nodige. De zwaar rokerige Islay malts onder het Octomore label van Bruichladdich maakten van de ppm (phenols parts per million) race een gimmick met adembenemende waarden van 200ppm en meer. 

Octomore 11.1 rijpte in Amerikaanse eiken vaten van Jim Beam, Jack Daniels en Heaven Hill gedurende vijf jaar na de distillatie in 2014.  

Tijd om in het glas te duiken! 

Identiteitskaart Octomore 11.1

  • OfficiĆ«le botteling van Bruichladdich Distillery (Islay)
  • 5 jaar oude single malt Scotch whisky
  • Rijping in in ex-bourbonvaten
  • Alcohol: 59.4% ABV
Kleur: Licht geel. Stro of witte wijn. 

Neus: Scherp met zoete rook en abrikozenconfituur. Mezcalstijl. Koriander, gekonfijte citroen en zwarte peper. Jonge druiven en cederhout. Granen, onrijpe meloen en gezouten citroen. Een zilte bries die een vleugje rook door een citroenboomgaard jaagt. 
Met water: Pompelmoes en verbena.

Smaak: Big & bold. Peper, rook en vetiver. Citrustoetsen, geroosterde kokosnoot, popcorn en houtas. Creosoot, boter, aardpeer, mout en gist. 
Met water: citrus, suiker en gerijpte grappa. 

Finish: Romige rook. Zoet en kruidig. Een mooie lange finish. 

Dit is klassieke Octomore zoals hij hoort te zijn. Jong, groots en stoutmoedig. Het merk mag dan een beetje een gimmick zijn maar elk slokje neemt je mee op een rokerige road trip met een Lotus Elise Series 1. Geen franjes maar ongelofelijk leuk! 

Sample: Bruichladdich, Picture: The Whisky Exchange

Reacties