Nieuws: Bruichladdich The Biodynamic Project

  

Bruichladdich The Biodynamic Project

Biodynamics, transform and roll out! Herinner je je Waterfords Luna 1.1? Blijkt dat Mark Reyniers geesteskind een voorganger had die lag te wachten in de warehouses van Bruichladdich. 

Vandaag komt Bruichladdich met een nieuw hoofdstuk in hun dikke releaseboek: The Biodynamic Project.

De unpeated spirit vloeide in 2011 uit de stookketels en rijpte een decennium op het eiland Islay. De whisky komt op de markt onder het label Bruichladdich 'Projects'. Deze biodynamische gerst werd uitzonderlijk niet in Schotland geteeld, maar op Yatesbury House Farm nabij Wiltshire in Engeland. De moderne Bruichladdich, Port Charlotte en Octomore single malts werden gestookt uit 100% Schotse gerst, dus deze biodynamische whisky is een uitzondering op de huisregel.  

Net zoals organisch boeren worden chemische pesticiden of meststoffen. De methode voedt de bodem met biodynamische preparaten en maakt de planten weerbaarder tegen ziektes. Veel wijnbouwers geloven heilig in deze principes om de beste basisingrediĆ«nten te verbouwen en uiteindelijk meer smaak in de wijn te krijgen. Dus... 

Bruichladdich The Biodynamic Project


5.000 flessen zullen een vliegende start nemen op 16 november. Prijskaartje: £100. 

Bron: Bruichladdich

Reacties