Nieuws: Midleton Gold Spot

 

Midleton Gold Spot 135th anniversary

Irish Distillers viert samen met de Mitchellfamilie 135 jaar in de whiskey bonding business met een speciale spot release: Gold Spot Single Pot Still Irish Whiskey.

De beperkte editie eert de Mitchell familiezaak die al sinds 1887 lege wijnvaten opstuurde naar de lokale Jameson distilleerderij in Bow Street om gevuld te worden met nieuwe single pot still spirit. Eens gevuld kregen de vaten een kleurmarkering of spot met verf. Met de kleuren - blauw, groen, geel en rood - worden de leeftijden van respecievelijk 7, 10, 12 en 15 jaar oud aangeduid. 

Gerijpt gedurende minstens 9 jaar in de typische ex-bourbon en ex-sherryvaten en gehuwd met Bordeauxwijnvaten en portovaten. De toevoeging van portovaten, afkomstig uit Irish Distiller's partnerschappen in de Portugese Douro Valley is een monderne iteratie van de Spot whiskey. 

Het team van Midleton Distillery liet zich inspireren op historische documenten van het einde van de 19e eeuw waarin grote hoeveelheid portovaten ge├»mporteerd in Ierland om gebruikt te worden om whiskey te rijpen. 

News: Midleton Gold Spot

De whiskey werd op de wereld losgelaten tijdens Whiskey Live Dublin. Gold Spot is gebotteld op 51.4% ABV of 102.8 Proof, een referentie naar de historische methoden om alcohol te meten. De whisky zal online beschikbaar zijn op www.spotwhiskey.com, op Whiskey Live, in de Mitchell & Sons winkels. Vanaf morgen, 14 juni zijn de klassieke winkels in Ierland, Frankrijk, VK en Travel Retail aan de buurt. De USA volgt midden juli. Prijskaartje: €120. 

Bron: Irish Distillers / Mitchell & Sons

Reacties